Рискът и несигурността – постоянни спътници на всеки проект




На 14 август 2008 г. ще се проведе дебютното издание на новия курс по управление на риска в софтуерни проекти, организиран от фирма RammSoft. Събитието ще продължи един ден и ще се проведе в хотел Сити София, съобщават организаторите.

Курсът е изключително практически насочен. Освен встъпителната лекция, запознаваща курсистите с основните принципи и практики на управлението и контрола на риска, той съдържа самостоятелни упражнения, брейнсторминг сесии, общи дискусии и анализи, базирани върху конкретни казуси от реални проекти. Обучението се води изцяло на български език.

“Рисковете и несигурността са постоянни спътници на всеки проект” – твърди Михаил Михайлов, управител на фирма RammSoft, който е и основен лектор на курса. “Редица изследвания показват, че неумелото управление на риска е един от основните фактори за неуспехите на множество проекти. Следователно качествените знания и добрите умения за управление и контрол над непредвидените ситуации, са един от ключовите фактори за успех” – смята още той.

Курсът е насочен към всички специалисти, в чиито задължения влизат анализ, управление и контрол на риска – проектни мениджъри и екипни лидери, продуктови и маркетинг мениджъри, шефове от средно и високо ниво. Подходящ е не само за хора, ангажирани в разработката на софтуерни продукти, а също така и за тези, които възлагат и контролират изпълнението на такъв тип проекти – както от частния бизнес, така и от публичния сектор.

Завършилите процеса на обучение ще получат сертификат, удостоверяващ, че са преминали формално обучение по управление на проекти. Документът носи пет PDU (равностойност на пет контактни часа) за придобиване или подновяване на сертификат на Project Management Institute.

“Лятото е не само сезон на почивки, но е и най-подходящото време за професионално усъвършенстване” – убеден е Михаил Михайлов – “Натоварването в работата е по-малко през летния сезон и това дава чудесна възможност за обучение и повишаване на квалификацията.”

Коментар