Рекордни резултати обяви корпорацията ЕМС

Доставчикът на решения за информационна инфраструктура EMC обяви рекордни финансови резултати за второто тримесечие на годината, което е и двадесетото поред за компанията с двуцифрен растеж на приходите.
Консолидираните приходи на ЕМС за периода възлизат на $3.67 милиарда, или увеличение с 18% спрямо обявените $3.12 милиарда през второто тримесечие на 2007 г. От компанията прогнозират консолидираните приходи за 2008 г. да надхвърлят $15 милиарда.
EMC постигна двуцифрен растеж на приходите във всичките си бизнес сегменти и географски райони.
Нетната печалба за второто тримесечие на 2008 г., според GAAP стандартите, е $375.5 милиона. Изчислена не по GAAP, нетната печалба без акциите за компенсация и амортизация на нематериални активи е $511.7 милиона или $0.24 на една акция – 20% по-добра печалба на акция в сравнение със същия период на миналата година.
“Фокусът ни върху информационната и виртуална инфраструктура е движещата сила зад нашата силна финансова позиция”, коментира Джо Тучи, председател на борда на директорите, президент и главен изпълнителен директор на ЕМС.
“Въпреки продължаваща икономическа несигурност на макро ниво, ние вярваме, че инвестициите в информационни и виртуални инфраструктури ще продължават да растат, движени основно от нуждата за ефикасно, сигурно и оптимизирано с разходите управление на непрекъснато нарастващия обем от информация”, допълни Тучи.
Приходите на компанията в САЩ са се увеличили с 10%, сравнено с предишната година. Приходите от региона на Европа, Среден Изток и Африка, където е включена и България, нараснаха с 27%.
“Подразделението на компанията в България е едно от най-бързо развиващите с в региона, като за последната година персонала ни се е увеличил в пъти”, коментира Константин Стоилов, управител на ЕМС България.

Коментар