Монитори с извити екрани набират популярност

Продажбите на монитори с извити екрани ще се удвоят през настоящата година, прогнозира WitsView, подразделение на анализаторската компания TrendForce.

През 2015 г., когато се появиха за първи път на пазара, извитите монитори достигнаха почти 900 хиляди броя. Основен фактор за растеж в този нов сегмент е търсенето от китайските интернет клубове.

Очаква се през настоящата година продажбите на извити монитори да достигнат 1,8 млн. броя, или два пъти повече спрямо 2015-та, прогнозират анализаторите.

Най-голям доставчик на монитори с извити екрани е Samsung. Делът на компанията възлиза на 68% през четвъртото тримесечие на 2015 г., а като цяло за годината превишава 70%.

На второ място е китайският производител HKC. Благодарение на изгодните цени и привлекателния дизайн, мониторите на HKC са особено популярни в интернет клубовете. Компанията достигна 14% дял в световен мащаб през последното тримесечие на 2015 г.

В топ 3 попада и американският производител Dell, който държи 6% от пазара по брой продадени монитори с извити екрани. Следват LG и AOC/Philips, собственост на тайванския производител TPV Technologу, с пазарни дялове по 4%.

Значимо присъствие на пазара за извити монитори имат и компаниите Acer и HP. Според WitsView, те контролират съответно 3% и 1% от продажбите на монитори с извити екрани.

Коментари по темата: „Монитори с извити екрани набират популярност”

добавете коментар...

  1. aze

    predlagame parabloidni led monitori samo ako ni kajesh kak se izchislqvat za 5 dolara

  2. Аве

    Можехте да напишете някакви цени…

Коментар