Dell подготвя за борсата SecureWorks

SecureWorks, контролирана от Dell, излиза на борсата през април тази година

SecureWorks, контролирана от Dell, излиза на борсата през април тази година

Американският ИТ гигант Dell планира да пусне на борсата контролираната от него компания SecureWorks, която развива дейност в областта на информационната сигурност, предаде Уол Стрийт Джърнъл.

IPO-то на SecureWorks ще се състои през април тази година. Dell вече е подала в Комисията по ценни книжа и борси (SEC) на САЩ заявка за първично публично предлагане на акции на SecureWorks на борсата Nasdaq и очаква до получи тикер SCWX.

Твърди се, че SecureWorks ще продаде малък брой акции, заради неопределеността на IPO пазара. Подобна тактика ще позволи на компанията да поддържа търсенето и да повиши шансовете си за успешна търговия.

SecureWorks може да привлече само $150 млн. в рамките на IPO-то, според анализатори на финансовия пазар. Компанията се надява на оценка от $2 млрд. за бизнеса си.

Dell купи SecureWorks през 2011 г. за сумата от $612 млн. Компанията предлага услуги на корпоративни клиенти, на които помага да защитят компютрите си от кибер атаки.

През последната финансова година, приключила на 29 януари 2016 г., приходите на SecureWorks нараснаха с 30% до $339,5 млн., но чистата загуба се удвои до $72,4 млн.

Коментари по темата: „Dell подготвя за борсата SecureWorks”

добавете коментар...

  1. лед

    Бързат – неопределеност на IPO пзара.

    Защо бързат – няма кинти в dell (а има 60 млрд дълг + лихви)

    2 млрд за 72 мил загуба всяка година ?

Коментар