Реклама за $300 млн. подкрепя Vista

Софтуерната корпорация Microsoft ще похарчи $300 милиона в рекламна кампания на операционната система Windows Vista, съобщава ZDNet.
Потенциални потребители ще разказват как в началото не са оценили системата и, че тя вече е подобрена от момента на излизането й през 2007-а година.
Рекламни материали, свързани с новата кампания, са били предоставени на служители на корпорацията по време на конференцията Global Exchange за оценка и препоръки.
Междувременно на сайта на Microsoft се появи промо страница, която информира, че Vista вече поддържа 77 хиляди различни устройства, а 2700 приложения за били проверени за съвместимост с нея, като 98 от тях са от списъка на стоте най-популярни.
Посочва се също, че 71% от потребителите на Vista смятат системата за по-добра от предходната. Microsoft припомня, че до момента е продала 140 милиона копия на Vista.
Поместени са и резултати от проучване, според което 70% от малките предприятия са постигнали увеличение на производителността след преминаването към Vista.

Коментар