AMD вдига летвата с нови мобилни процесори

7-мо поколение процесори AMD A-Серия ще намерят място в разнообразни системи – от ултратънки ноутбуци и конвертируеми машини до „всичко-в-едно“ РС

7-мо поколение процесори AMD A-Серия ще намерят място в разнообразни системи – от ултратънки ноутбуци и конвертируеми машини до „всичко-в-едно“ РС

AMD започна доставки на своите мобилни процесори AMD A-Серия от 7-мо поколение. Първите количества идват за своевременна подкрепа на нови модели ноутбуци на HP, съобщи днес компанията.

Чиповете с кодово име Bristol Ridge се отличават с напреднала графика, висока производителност, вградена защита и значително подобрена енергийна ефективност.

7-мо поколение процесори AMD A-Серия ще намерят място в разнообразни системи – от ултратънки ноутбуци и конвертируеми машини до „всичко-в-едно“ РС, като ще се появят първо в новите лаптопи HP ENVY x360, а по-късно тази година и в предложения на други производители.

AMD ще представи официално 7-мото поколение A-Серия APU в широка гама ОЕМ компютри по време на Computex 2016 от 31 май до 4 юни в Тайпе, Тайван.

Новите мобилни процесори ще се доставят на ОЕМ-ите в четири- и двуядрени варианти. Те разполагат с ядра Excavator x86 CPU и графика Radeon R7 или R5 за безпроблемни онлайн игри и HD стрийминг.

В сравнение с Kaveri-базирания AMD FX мобилен процесор, който потребява същото количество енергия, новите AMD A-Серия чипове осигуряват до 40% по-добра едно-нишкова CPU производителност.

Потребителите на лаптопи и „всичко-в-едно“ РС с тези процесори ще получат пълноценно изживяване с мултимедия, вкл. Ultra HD 4K видео-резолюция, както и поддръжка на AMD FreeSync технология за плавни, без накъсване онлайн игри.

Коментари по темата: „AMD вдига летвата с нови мобилни процесори”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    AMD вдига летвата ???
    В момента новите процесори за Десктоп на АМД биват отвявани като куцо пиле в бенчмаркове от Intel CoreI3 който е 6 г процесор ,не знам какви са представите на АМД за мобилен Гейминг в 2017г ,но АМД отдавна са стролиши летвата и пълзят по земята

Коментар