Ленти с баркод идентифицират пациенти

Компанията Zebra Technologies лансира комплексно решение за идентификация на пациенти в сектора на здравеопазването. Целта е да се намали сложният и скъп процес на внедряване на идентификационни ленти в болниците, съобщиха от SystemGroup България.

Специалните ленти се фиксират на ръката на пациента с уникален баркод и позволяват на медицинските екипи по-бързо и по-точно да проследят историята на пациента, вследствие на което се елиминират потенциални грешки.

Проектираният от Zebra Technologies принтер HC100 има компактни размери. В него е монтирана касета с антибактериална лента „Zebra’s Band” и със специално термопокритие.

Принтерът може да разпечатва идентификационни ленти в големи количества онлайн. Не е необходимо персоналът да печата етикети, след което да ги закрепя към стандартна хартиена лента, да ги ламинира, както и да сменя тонера на принтера. По този начин се пестят време и разходи.

Специален интегриран чип позволява на принтера автоматично да настройва яркостта на печат и размера на лентата, при което данните на етикета са защитени от влиянието на вода, сапун, кръв и други въздействия. Лентата може да бъде с различни цветове.

Коментар