Роботи ще помагат на немските пощальони

Около 80% от операциите на немските пощи в момента се изпълняват ръчно, но в близките години ще навлязат роботите

Около 80% от операциите на немските пощи в момента се изпълняват ръчно, но в близките години ще навлязат роботите

Пощите в Германия тестват роботи, които могат да помогнат на пощальоните да се справят с нарастващия обем пратки, съобщи Ройтерс, позовавайки се на източници от Deutche Post.

Броят на пратките се увеличава, заради популярността на електронната търговия. Традиционните писма стават по-малко, но в същото време нарастват обемът и размерът на пратките.

Немските пощи се явяват най-голямата в света компания за куриерски доставки с годишен оборот от над 56 млрд. евро и близо половин милион служители. Компанията работи в 22 държави и е една от най-оперативните – 95% от вътрешните доставки се изпълняват още на следващата сутрин.

Около 80% от операциите на Deutche Post в момента се изпълняват ръчно. Но в близките три до пет години роботи ще започнат да помагат на пощальоните. Това ще бъдат подвижни мобилни колички, които ще пренасят писма и колети.

Роботите автоматично ще следват пощенските служители, като им помагат да пренасят тежки товари. Именно подобни машини преминават изпитания в момента.

За наблюдение и охрана на големи складове и транспортни площадки Deutche Post ще използва безпилотни летателни апарати (дронове). Освен това пощите разглеждат идеята за използване на роботи в ролята на автономни мобилни точки за приемане на пратките.

Коментар