Второ искане към Apple за взлом на iPhone

Apple започна сериозно да се съпротивлява на властите, когато искат достъп до данните в iPhone

Apple започна сериозно да се съпротивлява на властите, когато искат достъп до данните в iPhone

Съдът в американския град Бостън е наредил по-рано тази година на Apple да съдейства на властите да получат достъп до данните в iPhone на предполагаем член на престъпна група, предаде Ройтерс.

Под „разумна техническа помощ” съдът разбира извличане на данни от устройството и копирането им на твърд диск или друг носител, който се предава на службите. Решението е от 1 февруари т.г., но едва сега журналистите са получили достъп до документите.

Според служител на Apple, компанията е отказала да изпълни съдебното решение. Засега министерство на правосъдието на САЩ не е предприело допълнителни действия спрямо Apple, отбелязва Ройтерс.

По-рано Apple отказа да помогне на ФБР за взлом на iPhone 5C, притежаван от престъпник, въпреки съдебното решение. В края на март правосъдното министерство оттегли искането си към компанията, тъй като властите намериха начин сами да проникнат в устройството.

От 2008 г. насам Apple е помогнала на властите да проникнат в 70 устройства, според публикация в Уол Стрийт Джърнъл. Но през 2013 г. позицията на компанията се промени, след като Едуард Сноудън изнесе изобличаваща информация за дейността на Агенцията за национална сигурност, че е шпионирала граждани на САЩ и други държави.

В отговор на разкритията, Apple повиши нивото на защита на своите устройства и започна да се съпротивлява на опитите на службите да получат достъп до информацията в тях.

Коментари по темата: „Второ искане към Apple за взлом на iPhone”

добавете коментар...

  1. _!_

    Колко много мозъчен пърдел в коментарите!

  2. Иван

    разчитат на глупаците сега да кажат ама голяма работа са тези продукти на тая компания – че спец службите падат и се молят на колене за тези уникално защитени продукти. Хайде се овцете са тичат към магазините да купуват стоката. 🙂

    Разумния и интелигентен човек няма да се подаде на такава скалъпена рекламна пропаганда. Ако човек държи много на личните си данни няма да ползва смартфон, а компютър с отворен код, Linux и други отворени и свободни приложения.

  3. Иван

    Работи отлично тази схема и машина за манипулации.

    Това така след като има толкова много глупави хора, които не могат да мислят, разсъждават и осъзнават реалността.

  4. Anonymous

    Пак прах в очите. Apple продължава рекламната кампания за бунаци 🙂

Коментар