AMD пусна първата графична карта с 32GB

Картата AMD FirePro W9100 32GB поддържа сериозни работни товари с креативните приложения

Картата AMD FirePro W9100 32GB поддържа сериозни работни товари с креативните приложения

AMD обяви първата в света професионална графична карта за работни станции с 32GB памет. Това стана по време на изложението на Националното сдружение на броудкастерите‘2016 (NAB 2016) в Лас Вегас, Невада.

Картата AMD FirePro W9100 32GB поддържа сериозни работни товари с креативните приложения, планирани да излязат през 2-рото тримесечие на 2016 г.

В допълнение, AMD обяви плъгина FireRender за Autodesk 3ds Max, който позволява на създателите на виртуална реалност да оживят своите идеи с 4K съдържание, както и с фотореалистична рендъринг функционалност.

„Въображението на креативния човек е безгранично до степен, че професионалистите използват всички налични ресурси, за да произведат нови, невиждани до момента изображения и сцени”, заяви Раджа Кодури, старши вицепрезидент и главен архитект на Radeon Technologies Group (RTG), AMD.

По неговите думи, някои от майсторите на компютърната графика изискват много висока пропускателна способност на работа с паметта, а други – голям размер на същата.

AMD е първопроходец в ерата на паметта с висока пропусквателна способност и ултра-ефективност с пускането на HBM технологията през 2015 г. и подкрепя усилията на създателите на съдържание с картите Radeon Pro Duo, подчерта Кодури.

„С новата AMD FirePro W9100 32GB, AMD пуска на пазара картата с най-голям обем графична памет. Заедно с изключителния хардуер AMD доставя и софтуерните средства за използването му по най-ефективен начин”, допълни той.

Коментари по темата: „AMD пусна първата графична карта с 32GB”

добавете коментар...

  1. Митака

    Това е старата FirePro но с повече РАМ…
    Все пак е предпочитана пред Quadro… или Теслата 😀

  2. Anonymous

    f..k the police 😀

  3. Blah

    “…поддържа сериозни работни товари…” – вие сериозно ли?
    Предлагам ви да си назначите редактор, който да проверява съдържанието преди публикуване. 🙂

Коментар