Samsung спечели Apple за клиент на OLED панели

През май следващата година Samsung ще започне да доставя OLED панели за смартфоните на Apple

През май следващата година Samsung ще започне да доставя OLED панели за смартфоните на Apple

Samsung Display сключи голяма сделка с Apple, по силата на която ще доставя OLED панели на американската компания, според източници от индустрията, на които се позовава ZDNet.

Договорът ще заздрави позициите на Samsung в OLED сегмента и освен това ще подобри отношенията между двете компании, която бяха влошени от съдебни спорове за патенти.

Известно е също така, че Samsung отдавна доставя процесори за мобилните устройства на Apple, но това не попречи на двете компании да воюват настървено на патентния фронт.

Съгласно договора, Samsung Display ще започне да доставя 5,5-ичови панели с органични светодиоди на Apple през май следващата година. OLED панелите ще се използват в новите модели смартфони от рода на iPhone Plus.

По план, Samsung ще доставя на своя конкурент и клиент не по-малко от 100 млн. OLED панела годишно, което в стойностно изражение означава $2,6 млрд. при сегашния курс на долара.

Договорът е подписан за минимум три години, като двете компании са си оставили опцията да го удължат, ако доставките се извършват навреме и в желаните обеми.

Фактът, че Samsung ще доставя OLED панелите за Apple през май следващата година, говори, че смартфонът iPhone 7, очакван тази есен, няма да има подобен дисплей. Първият OLED смартфон на Apple вероятно ще бъде iPhone 7s, който се очаква да излезе през есента на 2017.

Коментари по темата: „Samsung спечели Apple за клиент на OLED панели”

добавете коментар...

  1. Да

    OLED панелите ще се използват в новите модели смартфони от рода на iSam Plus.

Коментар