Мicrosoft купува производител на хардуер

Microsoft обяви намеренията си да закупи DATAllegro, производител на специализирани устройства за datawarehouse. Toзи ход ще даде на Microsoft възможност да навлезе на пазара на бизнес интелиджънс.
Финансови детайли по сделката не бяха обявени.
Microsoft ще задържи екипа служители на новопридобитата компания, както и главната квартира в Алсо Виехо, Калифорния, и ще създаде център за компетенция по складове за данни, съобщи софтуерният производител. 
Новият собственик ще продължи да обслужва настоящите клиенти на DATAllegro. Производителят има клиенти от различни сегменти, като търговски вериги, телекомуникации и производство.
В разработването на своите приложения DATAllegro прилага технологична стратегия, която прави възможна хардуерната оптимизация според нуждите на инсталирания софтуер. В типичния случай устройствата на DATAllegro използват софтуер на Ingres с отворен код за управление на бази данни, но могат лесно да бъдат оптимизирани за SQL сървъра на Microsoft.
DATAllegro ще даде на редмъндската компания иструменти да се движи „нагоре по течението”, коментират анализатори. Те съзират в подхода на компанията начин да запази клиентите си, когато те имат нужда от съхраняване на по-големи обеми данни.
Сделката ще направи от Microsoft хардуерен вендор, което е точно противоположната стратегия на тази, прилагана от Oracle.

Коментар