Samsung си върна първото място в САЩ

Силните продажби на Galaxy S7 върнаха Samsung на първо място в САЩ (снимка: Counterpoint Research)

Силните продажби на Galaxy S7 върнаха Samsung на първо място в САЩ (снимка: Counterpoint Research)

САЩ имат нов лидер при смартфоните – това е корейският гигант Samsung, който си върна първото място от Apple, сочат свежи данни на Counterpoint Research.

През март Samsung е имал 28,8% от пазара на смартфони в САЩ, докато основният конкурент Apple се е задоволил с 23%. Анализаторите обясняват разликата с успеха на Galaxy S7 и S7 Edge и по-слабите от очакваното продажби на iPhone SE.

Трето място заема друг корейски производител – LG с респектиращ дял от 17,1%. Компанията съкращава дистанцията от Apple, като статистиката дори не отчита продажбите на LG G5, което означава, че делът на LG може да е и по-голям.

Коментари по темата: „Samsung си върна първото място в САЩ”

добавете коментар...

  1. @_@

    Хаа-ха! Коолку смйешну последното коментар 🙂

    В САЩ навсякъде Galaxy S7 се предлага 2 за цената на един.

    Смешен и жалък опит да се подиграваш на iPhone, след като Самсунг се налага да продава на половин цена, само и само да продаде нещо …

  2. Anonymous

    “Купи 1, вземи един безплатен” в смисъл купуваш един самсунг и ти дават един айфон безплатно? Дори и тогава няма да си купя самсунг. Особено тогава, исках да кажа ;)))
    Иначе имал съм и съм доволен. От самсунга де. Не от айфона ;))

  3. Anonymous

    Естествено, след като всичките им оферти са “Купи 1, вземи един безплатен” 😀

  4. но

    Какво ни занимавате с някакви си текущи резултати!!! Кажете ни направо крайното класиране – кой ще победи: Apple или Samsung?

Коментар