Центърът за отдалечени услуги на HPE в България навърши 10 години‏

София, 12 май 2016 – Глобалният център за изнесени услуги на Hewlett Packard Enterprise в България (GDBC) отбеляза 10 години от създаването си през 2006 година. През този период компанията разширява неколкократно дейността и инвестициите си у нас, за да бъде днес центърът най-големият работодател в ИТ сферата в страната ни.

През ноември, 2015 г. Hewlett Packard Enterprise се отдели от Hewlett-Packard Company и бе основана като лидер в света на ентърпрайз технологиите с годишен оборот от 53 милиарда долара, с най-обширното продуктово портфолио в индустрията и с уникална визия за бъдещето на технологиите и техните предимства за корпоративните клиенти.

През 2006 година Hewlett Packard стартира пилотен проект, като фокусира предоставянето на отдалечени услуги от шест локации. След оспорвана конкуренция, България е избрана за изграждането на един от тези шест центъра, които да предоставят високо-професионални услуги на клиентите на компанията от цял свят. През следващите години, към традиционните ИТ услуги, са добавени и редица бизнес услуги, включително финансови услуги, логистика, стратегическо планиране и Човешки ресурси (HR).  В момента специализираното звено за човешки ресурси предоставя пълно портфолио с  HR решения, не само за  вътрешни служители на HPE, но и за клиенти от целия свят.

„Днес бележим важна годишнина – 10 години на пълна отдаденост, отлични резултати и фокус върху клиентите ни”, споделя Зорница Янкова, директор „Човешки ресурси”. „Считам, че всеки служител е горд от начина, по който работим и от стойността на услугите, които предоставяме на нашите клиенти”, допълва тя.

Заради приноса си към българската икономика компанията е отличавана няколкократно с приза „Инвеститор на годината” – през 2008 и 2011 година, „Най-добър работодател” през 2011 година, „Любим бранд” за 2013 г. „Най-атрактивен работодател” и др. Носител е и на редица награди за корпоративна социална отговорност и развитие на доброволчеството у нас.

„Горд съм от постиженията ни през последните 10 години”, казва Ираван Хира, генерален директор на Hewlett Packard Enterprise, България”. Победителите на съвременния пазар ще са тези, които прилагат възможностите на технологията, за да подхранят силата на идеите, а новата  Hewlett Packard Enterprise е създадена да ускори това пътуване за нашите клиенти”.