Huawei съди Samsung за нарушени патенти

Huawei предприе съдебно настъпление срещу Samsung на пазара за смартфони

Huawei предприе съдебно настъпление срещу Samsung на пазара за смартфони

Третият по големина производител на смартфони в света даде на съд лидера на пазара. Huawei заведе искове срещу Samsung в САЩ и Китай за нарушения на патенти.

Това е първият случай, в който Huawei се обръща към съда с обвинение срещу най-големия доставчик на смартфони в света, предаде Ройтерс. Китайската компания се надява на сериозна компенсация.

Huawei твърди, че търпи щети от това, че Samsung използва нейни патентовани технологии без да плаща лицензна такса. В частност, става въпрос за технологии в областта на 4G, операционната система и потребителския интерфейс. Ищецът се надява неговият конкурент да прекрати нарушението и да сключи лицензно споразумение. Ролите вече се разменят – по-рано китайските компании бяха обвиняеми, а сега те атакуват своите конкуренти.

През миналата година Huawei отдели за изследвания и разработки (R&D) около 15% ог годишните си приходи, което в абсолютно изражение възлиза на 9,2 млрд. долара. Към момента китайският производител на телекомуникационно оборудване и смартфони разполага с над 50 хиляди патента, защитени в различни страни по света.

Коментари по темата: „Huawei съди Samsung за нарушени патенти”

добавете коментар...

  1. :)

    Хахахахах, крадеца вика “дръжте крадеца” .

Коментар