Panasonic се отказва от LCD панелите за телевизори

Panasonic реши да спре губещото производство на LCD панели за телевизори

Panasonic реши да спре губещото производство на LCD панели за телевизори

Panasonic обяви днес решението си да прекрати губещото производство на течнокристални панели (LCD) за телевизори, предаде Ройтерс. Така единственият японски играч в сектора ще остане Sharp.

По план, в края на септември тази година Panasonic ще спре LCD производството в завода в град Химеджи, остров Хоншу. Предприятието работи от 2010 г., но не успя да излезе на печалба, заради силния ценови натиск от страна на южнокорейските и китайски конкуренти.

Прекратяването на производството на LCD за телевизори e част от по-мащабен план на Panasonic за съкращаване на губещите дейности с цел подобряване на финансовите показатели.

Заводът в Химеджи ще продължи да работи, като се съсредоточи върху пускането на екрани за автомобилни панели и медицинско оборудване. Общата площ на панелите, произвеждани в завода всеки месец, ще намалее четири пъти.

В момента предприятието произвежда 810 хиляди 32-инчови панела за телевизори ежемесечно. В някои телевизори на Panasonic вече се използват панели на корейската LG Display.

Коментар