Безжични телевизори пуска на пазара Telefunken

Безжични телевизори пуска Telefunken
Компанията обяви и нови модели с повече основни цветове
24/08/2006
Telefunken, един от пионерите в областта на електрониката, атакува пазара с телевизори от ново поколение, за които твърди, че подобрят качеството на образа и предлагат на зрителя по-висока детайлност и реалистичност на образа.
Един от топ продуктите на компанията е дигитален HD Ready телевизор с плосък екран и безжична технология. Достъпни в размери 37, 42 и 50 инча, тези модели слагат край на плетениците от кабели. Безжичният телевизор може да бъде инсталиран на стената, без да се пречи на интериора с висящи кабели, както и да се премества без проблем от стая в стая и дори в градината, посочват от компанията.
С трансмисия на 5.2GHz, безжичната технология е изцяло защитена от смущения и прекъсвания на приемния сигнал, което е присъщо на по-ниско честотните безжични технологии, твърдят от Telefunken. Този нов телевизор притежава чип за безжичен протокол на ViXS System, който, според производителя, осигурява най-качествената безжична телевизия за домашно кино, DVD плеъри, сателитна и ефирна телевизия. 
Същевременно Telefunken представи HD LCD телевизори с 4 и 5 основни цвята, които са първите в света, според компанията. Те са базирани на технологията ColorPeak Multi Primary Color (MPC), разработена от партньор на Telefunken. С ниската си консумация на енергия и малкото отделяне на топлина, технологията на Genoa е природосъобразна.  
Новите телевизори прибавят жълто и циан към основните RGB цветове на дисплея и така предотвратяват намаляването на яркостта на картината при увеличение на образа. Прототипите на серията ще бъдат демонстрирани на изложението IFA, Берлин, което ще се проведе от 1 до 6 септември.
50-инчовите телевизори с технология HD-READY DLP и 6 основни цвята, които пуска Telefunken, също са първите по рода си в Европа, посочват от компанията. Те използват технология BrilliantColor на Texas Instruments, която подобрява качеството на картината. Новата технология с 6 основни цвята прибавя жълто, циан и магента към класическите три телевизионни цвята – червено, зелено и синьо. По този начин чувствително се подобряват наситеността на цветовете и яркостта на екрана.
Съчетанието на технологиите DLP и BrilliantColor ще позволи на зрителя да се наслади на качествена картина на широк екран, но на значително по-ниска цена, отколкото за плазмен или LCD телевизор, посочват от Telefunken.
Новите продукти на компанията ще са достъпни на българския пазар от септември.

Коментар