Acer се намесва на пазара за роботи с Jibo

Роботът Acer Jibo е резултат от инвестиция в размер на 11 милиона долара

Роботът Acer Jibo е резултат от инвестиция в размер на 11 милиона долара

Тази есен Acer ще пусне на пазара първия си робот. Устройството е резултат от $11-милионна инвестиция на компанията в стартъпа Jibo, който се занимава с разработка на домашни роботи.

Очакваше се масовото производство на робота да започне през първата половина на годината, но Acer отложи пусковия срок, за да усъвършенства функциите на робота. Съгласно ревизирания план, Jibo ще излезе на пазара през октомври на цена от $749, съобщи digitimes.com.

Първоначално Acer Jibo ще се продава в азиатските страни, а по-късно ще се появи и в други райони по света. Засега обаче няма информация за функционалните възможности на робота. Очаква се те да бъдат представени в най-скоро време от Acer.

Тайванският ИТ гигант ще продължи да залага основно на РС индустрията, по думите на Джейсън Чен, шеф на компанията. Acer, играч от Топ 5 на РС пазара, е най-големият доставчик в света на хромбуци, както и на устройства от типа 2-в-1 в категорията до $500, или т.нар- трансформъри, които могат да се ползват като ноутбук и таблет.

Коментари по темата: „Acer се намесва на пазара за роботи с Jibo”

добавете коментар...

  1. Фофу

    Ами те хората са го казали ясно – Засега обаче няма информация за функционалните възможности на робота. Очаква се те да бъдат представени в най-скоро време от Acer.

  2. :о)

    В тази статия няма и думичка за функционалността на този робот и какво прави.
    Има един куп супер скучна и малоумна информация на какво щял да залага Джеки Чен или къвто и да е там.
    А робота има доста интересни функции, но от тук няма да ги разбереш 😉

Коментар