Връщат на първа инстанция делото на Apple и Samsung

Дълго проточилият се спор между Samsung и Apple се връща в съд от първа инстанция

Дълго проточилият се спор между Samsung и Apple се връща в съд от първа инстанция

Патентният спор между Apple и Samsung очевидно няма да има скорошен край. Съдебното дело, което водят двете компании, вероятно ще бъде върнато за повторно разглеждане, предаде Ройтерс.

Правосъдното министерство на САЩ се обърна към Върховния съд с искане да отмени решение на Апелативния съд в полза на Apple в патентния спор със Samsung и да насрочи дело за повторно разглеждане в съд от първа инстанция.

През март т.г. Върховният съд на САЩ реши да изслуша искането на Samsung за преразглеждане на размера на компенсациите за щети, нанесени на Apple. Молбата беше подадена през декември миналата година като последна възможност за корейската компания да повлияе на изхода от многогодишния патентен спор, започнал през 2011 г. с иск от страна на Apple.

През 2012 г. съдът задължи Samsung да изплати глоба в размер на 930 млн. долара. Оттогава досега Samsung успя значително да намали тази сума. В края на миналата година компанията се съгласи да плати на Apple 548 млн. долара с опция за възстановяване на сумата, ако жалбата й бъде удовлетворена.

Коментар