Symantec с нов подход във виртуализацията

Нови решения за виртуализация на работни станции и лаптопи обяви компанията Symantec. Целта е оптимизиране на защитата и администрирането на физически, виртуални и смесени работни места.
С помощта на новия софтуер ИТ отделите ще могат да осигурят на служителите необходимите приложения върху различни хардуерни модели, в зависимост от специфичните изисквания. На практика, Symantec радикално променя подхода към администрирането, разпространението и експлоатацията на софтуера върху работните места, като преследва по-висока производителност и намаляване на разходите за ИТ.
Компаниите могат да използват новото решение за виртуализация на крайните точки в мрежата (РС-та и лаптопи), за да позволят на служителите да работят по обичайния начин на най-различни платформи. Symantec им предлага и широк набор от инструменти за дистрибуция на софтуера по поискване, като услуга и по традиционния начин.
Виртуализираното решение е резултат от придобиването на компанията nSuite от Symantec през август миналата година. nSuite е специализирана в управлението на виртуализирани работни места.
Чрез нейната технология ресурси като информация, профили на потребители и приложения могат да се разпределят между работните места независимо от типа на устройството. Потребителите могат да работят с програми, изпълнявани на отдалечен сървър, така сякаш са локални приложения.

Коментар