AMD купува софтуерната компания HiAlgo

AMD цели да преобразува геймърските изживявания с придобиването на HiAlgo

AMD цели да преобразува геймърските изживявания с придобиването на HiAlgo

AMD придобива софтуерната фирма HiAlgo Inc., разработчик на уникални технологии в игрите за РС. С този ход AMD цели да преобразува геймърските изживявания с графични карти Radeon RX и да повиши на ефективността на използване на графичните процесори.

Стойността на сделката между двете компании не се съобщава. Поглъщането на HiAlgo поставя основите за бъдещите иновации в Radeon Software по отношение на игрите, от което ще се възползват притежателите на графични карти с Radeon RX серия GPU.

„Софтуерът е неделима част от напредъка на графичните технологии, като ни помага по най-добър начин да овладеем силата на силиция в графичния процесор и да осигурим забележителни изживявания в игрите и приложенията”, коментира сделката Раджа Кодури, старши вицепрезидент и главен архитект на Radeon Technologies Group, AMD.

Задачата на Radeon Software е да постигне най-добрата производителност и функционалност за графичните карти Radeon и да гарантира тяхната стабилност при работа, посочват от AMD по повод придобиването на HiAlgo.

Заедно с излизане на картата Radeon RX 480, дебютират и девет нови характеристики на Radeon Software Crimson Edition, проектирани да дадат повече контрол на потребителите, вкл. настройки за мулти-GPU, дисплей и енергийна ефективност, както и преработен инструмент за овърклок в Radeon WattMan.

Коментар