iPhone ще изключва принудително камерата

Камерата на iPhone ще се изключва принудително на места, на които е забранено правенето на снимки

Камерата на iPhone ще се изключва принудително на места, на които е забранено правенето на снимки

Apple разработва технология за принудително изключване на камерата на мобилни устройства на места, където е забранено или нежелателно да се правят снимки, съобщи CNBC.

Новият патент на компанията описва функция, която изключва камерата на iPhone и iPad посредством инфрачервен сигнал и интерпретиране на данните в него.

Идеята на Apple предвижда разполагане на инфрачервен излъчвател на места, където е забранено или нежелателно снимането – например в концертни зали, кина и др.

Излъчвателят ще генерира сигнал с кодирани данни, които съдържат команди за изключване на записа от мобилното устройство. То ще приема инфрачервените сигнали, ще дешифрира данните и временно ще изключва функцията за снимане.

Според CNBC, подобно изобретение може да се окаже доста полезно по време на концерти, където снимането със смартфони пречи на останалите зрители.

В патента на Apple са описани и други полезни функции на технологията. Така например, инфрачервените предаватели могат да бъдат инсталирани около забележителности и при снимане да изпращат към телефона полезна информация за обекта.

Коментари по темата: „iPhone ще изключва принудително камерата”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Ще го пуснат от Apple нищо чудно – поредния ***** на феновете на iphone.

  2. Аркан

    Потребителите на Apple така ще се “зарадват”, на невъзможността да снимат на някой места, че броят на преминалите от iOS към Андроид ще нарастне!

  3. ха

    Едва ли ще го използват в iPhone този панент. Никой не желае да бъде ограничаван и би било самоубийство за iPhone. Това с примера с паметника – това е подробност, която лесно може да се реализира по друг начин по географски координати и карта със забележителности (която ти сигнализира какво снимаш).

Коментар