Нов софтуер осигурява безопасно сърфиране

Ново приложение на компанията Symantec обещава да направи по-безопасно сърфирането в интернет и свалянето на видео и музика, както и онлайн пазаруването.
Norton Safe Web оценява уеб сайтовете по тяхната сигурност и показва рейтинг на страниците в резултатите от търсене, извършено чрез Google, Yahoo и Live Search.
Познавайки същността на различните уеб заплахи, приложението на Symantec издава предупреждения към потребителите, преди да са посетили сайт с вредоносно съдържание.
Norton Safe Web се опира на познанието за уеб заплахите на обществото Norton Community Watch, което има милиони членове. От помощ за потребителите ще бъде общодостъпният сайт safeweb.norton.com, предоставящ инструменти за проверка на сигурността на сайтовете, както и възможност за публикуване на личен опит от посещението на дадена страница.
В момента е достъпна за сваляне бета версия на Norton Safe Web. Потребителите обаче трябва първо да си свалят и инсталират бета версия на Norton Internet Security 2009. Услугата ще стартира официално в края на 2008 година.

Коментар