Samsung залага на струйния печат при OLED телевизорите

В предстоящата битка с LG на пазара за OLED телевизори Samsung ще заложи на панели, изготвени по метода на струен печат

В предстоящата битка с LG на пазара за OLED телевизори Samsung ще заложи на панели, изготвени по метода на струен печат

Samsung ще пусне на пазара през 2018 г. OLED телевизори с панели, произведени по икономичната технология на струен печат, съобщи OLED-Info.com.

Още тази година компанията Kateeva, разработчик на оборудване за производство на OLED панели по метода на струйния печат, ще започне доставки на прототипи за клиенти от Южна Корея, Япония и Китай. Kateeva е единственият производител на подобно оборудване.

Обикновено Kateeva не разкрива имената на своите клиенти, но сега компанията прави изключение от това правило. В близките две години оборудването за серийно производство на OLED панели по метода на струйния печат ще бъде инсталирано в заводите на Samsung Display.

Новата технология ще позволи на корейската компания да произвежда OLED панели по икономична технология и успешно да конкурира LG Display, която е най-напред в усвояването на ТВ панелите с органични светодиоди. Твърди се, че струйният печат е два пъти по-ефективен от сегашните технологии за производство на OLED панели с големи размери.

Технологията на Kateeva е подходяща също за направата на гъвкави панели и Samsung вече я използва в своето производство. Инвестиционното подразделение Samsung Ventures пък се явява един от инвеститорите в Kateeva.

Коментари по темата: „Samsung залага на струйния печат при OLED телевизорите”

добавете коментар...

  1. ха

    Тази Южна Кория явно е по на юг от Церова Кория.

Коментар