X31 MiniPC – настолна изчислителна мощ в малка кутийка

Пазарът на персонални компютри е в застой не защото хората не се нуждаят от тях, а поради наличието на огромна инсталирана база от стари, но все още напълно функционални машини. В опит да привлекат клиентите, все повече производители предлагат компактни устройства с възможностите на настолни РС-та.

Мини компютърът X31 MiniPC, достъпен за покупки през интернет в целия свят, има нелоши характеристики за цената си от само 260 долара. Устройството разчита на двуядрен процесор Core i3 5005U с тактова честота 2GHz и графичен контролер Intel HD Graphics 5500.

Компютърът се предлага с твърд диск 60GB и опция за SSD с капацитет до 512GB. Оперативната памет може да бъде 2, 4 или 8GB от тип DDR33L. Моделът поддържа резолюция до 1920х1080 (Full HD) и предлага избор на операционни системи Windows 7, Windows 8, Windows 10 и Linux.

X31 MiniPC предоставя всички необходими интерфейси за пълноценна работа

X31 MiniPC предоставя всички необходими интерфейси за пълноценна работа

Производителят набляга на ниската консумация, която е само 26 вата, в сравнение с 320 вата за подобна настолна система. Размерите на компютъра са 18×12,8×5,5 см, или в пъти по-малки от тези на десктоп РС. Предвидени са всички необходими интерфейси, вкл. VGA и HDMI за свързване към монитор и телевизор, шест USB порта за периферия, мрежов Gigabit Еthernet порт, както и безжична Wi-Fi връзка. X31 MiniPC се предлага за 260 долара в базова конфигурация, с безплатна доставка.

Коментар