Luxoft придобива ИТ консултанта Insys Group

Luxoft планира да разшири присъствието си в Северна Америка с поглъщане на консултантската компания Insys Group

Luxoft планира да разшири присъствието си в Северна Америка с поглъщане на консултантската компания Insys Group

Глобалният доставчик на ИТ решения Luxoft, който оперира с офис и у нас, придоби базираната в САЩ компания Insys Group, специализирана в ИТ консултирането на клиенти от здравния сектор, фармацевтиката, биотехнологите и телеком индустрията.

Стойността на сделката между двете компании не се съобщава. Очаква се Insys Group да разшири клиентската база на Luxoft и да спомогне за намаляване на географската концентрация на клиентите, като разшири значително присъствието на компанията в Северна Америка.

Insys предлага услуги от рода на задълбочен прогностичен анализ, съхранение на данни, дигитален маркетинг и управление на информационните масиви на компаниите. Екипът от професионалисти на консултантската фирма ще допълни капацитета на Luxoft за разширяване на бизнеса.

С това придобиване ще разширим нашето присъствие на пазара в САЩ, заяви Дмитрий Лошчинин

С това придобиване ще разширим нашето присъствие на пазара в САЩ, заяви Дмитрий Лошчинин

„Потенциалът за взаимно допълване между двете компании е налице в множество направления, които ще подпомогнат постигането на съвместните ни цели за стабилен растеж и експанзия във време, в което дигитализацията е от изключителна важност за бизнеса в световен мащаб”, коментира сделката Дмитри Лошчинин, главен изпълнителен директор и президент на Luxoft.

По неговите думи, клиентската база и технологичните решения на Insys са силно допълващи се с тези на Luxoft. „Анализът на данни и прогностичното моделиране се очаква да разширят значително нашите възможности в сферата на Big Data и облачните технологии”, допълни Лошчинин.

Опитът и способностите на Insys в пилотната облачна платформа с отворен код, използвана в критични приложения за бизнеса, ще затвърди позицията на Luxoft  като доставчик на крайни решения, посочват още от компанията.

„И накрая, с това придобиване засилваме целенасочените си усилия за разширяване на нашето присъствие на пазара в САЩ и на възможностите ни за достигане до нови клиенти в Северна Америка като цяло”, заключи Лошчинин в коментара си за сделката.

Коментар