„Убиец” на Android сви платната си

Cyanogen е на път да се откаже от проекта за Android алтернатива и да се посвети на разработката на приложения

Cyanogen е на път да се откаже от проекта за Android алтернатива и да се посвети на разработката на приложения

Американската компания Cyanogen, лансирана като разработчик на Android алтернатива, влиза в криза. Убиецът на Android ще съкрати всеки пети служител.

CyanogenMod е алтернатива на Android, която не е свързана към услугите на Google. Платформата предлага възможности, които производителите на смартфони принципно не включват в своите Android устройства. Алтернативната ОС поддържа около 250 модела смартфони, като в списъка фигурират всички популярни марки, вкл. флагманите на Samsung.

В момента екипът на Cyanogen наброява 136 души, но около 30 от тях ще бъдат освободени, стана ясно от публикация в Recode.  Твърди се, че Cyanogen ще освободи служители, ангажирани с комерсиалната версия Cyanogen OS.

Досега проектът CyanogenMod е привлякъл инвестиции в размер на $185 млн. Компанията не изпитва остра нужда от финансови средства, така че съкращенията са продиктувани вероятно от нова стратегия за развитие.

Предполага се, че Cyanogen ще се заеме с разработката на мобилни приложения вместо да хаби усилия в проекта за Android алтернатива. Подобна посока на развитие предлага Лиор Тал, новият оперативен директор на компанията, който се присъедини към нея от Facebook.

Коментари по темата: „„Убиец” на Android сви платната си”

добавете коментар...

  1. Иво

    Производителноста на телефона ми с тази платформа е почти двойна по тестове,същото може да се каже и за издръжливоста на батерията.

  2. Аркан

    Едно от най-дразнещите клишета е, когато започнат да ни внушават, че нещо можело да стане “убиецът” на дадена популярна услуга или продукт! И то все някакви недоразумения, които, още преди да са се наложили на пазара, вече са залезли.

  3. china

    C такова сложн име – няма да ги бъде.

Коментар