Китайци погълнаха американската Vizio

Американският производител на телевизори преминава в ръцете на мощния холдинг LeEco от Китай

Американският производител на телевизори Vizio преминава в ръцете на мощния холдинг LeEco от Китай

Китайският производител на електроника LeEco придоби американската компания за телевизори Vizio в сделка на стойност 2 млрд. долара, предаде Ройтерс.

В рамките на поглъщането, подразделенията на Vizio за оборудване и софтуер ще се влеят в компаниите под контрола на LeEco. Това е поредна сделка, която добавя мощ в китайската хай-тек индустрия.

Същевременно, дъщерната фирма Inscape, специализирана в обработката на данни и под контрола на Vizio, ще бъде отделена в самостоятелна компания, 49% от която притежава LeEco. Главният изпълнителен директор на Vizio Уилиам Уанг ще оглави Inscape.

Vizio е един от големите американски производители на телевизори. Компанията произвежда също домашни акустични системи и монитори за РС. Приходите на Vizio за първото полугодие на 2015-та възлизат на 1,3 млрд. долара.

Холдингът LeEco, от своя страна, е основан през 2004 г. и се занимава с разработка на видеоуслуги, мобилна техника, автомобили и др. През април миналата година LeEco влезе на пазара за смартфони.

Коментари по темата: „Китайци погълнаха американската Vizio”

добавете коментар...

  1. Иван

    Visio и Vizio са различни марки.
    Microsoft закупиха Visio още през 1999 г.
    Редакторите следва да се коригират.

Коментар