Готова е спецификацията на USB 3.0

Intel пусна чернова на спецификацията за контролери, поддържащи устройства с интерфейс USB 3.0. Документът, за който корпорацията съобщава официално, ще позволи на производителите да проектират устройства по новия стандарт.

Очаква се до края на годината спецификацията да бъде обновена, а първите съвместими с нея устройства да се появят през второто тримесечие на 2009-а. Масовото разпространение на продукти с интерфейс USB 3.0 ще стане факт през 2010 година.

USB 3.0 е стандарт за универсална шина, към която се включват периферни устройства. Новата спецификация поддържа обратна съвместимост с предишните версии на USB, но устройствата по 3.0 ще могат да обменят данни с пет пъти по-висока скорост от сегашните 480 мегабита в секунда на USB 2.0.

Intel ще демонстрира възможностите на USB 3.0 по време на форума за разработчици следващата седмица. Прототипи на USB 3.0 устройства вече бяха показани на изложението за потребителска електроника CES 2008.

по темата: „Готова е спецификацията на USB 3.0”

добавете коментар...

  1. коко

    Остава да се надяваме че новата спецификация ще позволява обмен на данни между две устройства, не както е в момента компютър-устройство.

Коментар