Salesforce купи платформа за съвместна работа

Salesforce окрупнява бизнеса си с поглъщане на платформата за съвместна работа Quip

Salesforce окрупнява бизнеса си с поглъщане на платформата за съвместна работа Quip

Salesforce.com, глобален лидер в доставката на софтуер като услуга (SaaS), придоби платформата за съвместна работа Quip.

Според документите, подадени в Комисията по ценни книжа и борси (SEC), Salesforce е платила $585 млн., но бизнес изданието TechCrunch.com твърди, че сделката е на стойност $750 млн., като се имат предвид инвестициите на фонда Salesforce Ventures в Quip.

Очаква се двете компании да приключат сделката до края на третото финансово тримесечие, което изтича на 31 октомври. Основателите на Quip, както и други участници в проекта ще останат в компанията и след поглъщането.

В резултат на сделката, Quip ще разшири възможностите на своята услуга и ще привлече нови потребители. Salesforce, от своя страна, ще обогати CRM системата си с нови инструменти за работа с данни и комуникации между потребителите.

Всички клиенти на Quip ще могат да ползват услугата и след сделката, но вече от доставчик в рамките на CRM компания номер едно на пазара, отбелязват основателите на Quip.

Създадена през 2012 г. в Сан Франциско, Quip разработва платформа за съвместна работа с документи и електронни таблици с вграден чат, в която потребителите могат да обсъждат корпоративни въпроси. Quip конкурира Google Docs, Microsoft Word и Excel, като поддържа импорт и експорт от MS Office файлове.

Коментар