Тим Кук отличи iPhone, ставал за лов на покемони

Наоколо има много айфони, с които потребителите ловят покемони, констатира Тим Кук

Наоколо има много айфони, с които потребителите ловят покемони, констатира Тим Кук

Напоследък Apple търпи сериозни критики за липсата на иновации, а настоящият шеф на компанията Тим Кук все по-често е принуден да отбива подобни нападки. Същевременно, CEO-то на най-голямата ИТ компания използва умело медийните си изяви, за да изтъкне технологиите на Apple.

В интервю за Уошингтън Поуст, Тим Кук говори за мястото на допълнената реалност и изкуствения интелект в проектите на Apple. По неговите думи, компанията инвестира активно в разработката на подобни технологии, като отчита, че те ще окажат огромно влияние върху пазара.

„Смятам, че допълнената реалност е изключително интересна и важна технология. Да, ние работим върху тези неща в рамките на компанията. Ето защо сега виждате наоколо толкова много айфони, с които потребителите могат да хващат покемони”, казва Кук.

За интереса на Apple към допълнената реалност свидетелстват покупките на на различни стартъпи и компании, вкл. Metaio, Flyby Media и Faceshift. В допълнение, Apple разработва собствен шлем за виртуална реалност.

Що се отнася до секретния проект Titan и Apple Car, Тим Кук е лаконичен, както обикновено: „Не мога да отговоря на въпрос за нещо, което все още не сме обявили”.

Коментар