Външни дискове Adata са по-тънки от сантиметър

Premier 660 тежи само 80 грама и макар да е изключително лек, е устойчив на удари

Premier 660 тежи само 80 грама и макар да е изключително лек, е устойчив на удари

Adata Technology лансира два нови външни диска във вариант HDD (Premier HC660) и SSD (Premier SC660), които имат дебелина от едва 9,6 мм.

И двата модела се отличават с луксозен метален дизайн с текстура, имитираща пясъчно покритие, и релефен корпус, издръжлив на удари и надрасквания, благодарение на своето галванично покритие, което защитава металната повърхност и повишава нейната устойчивост.

Premier SC660 предлага скорост на запис и четене до 440MB/s. Това означава, че един средноголям Full HD филм (около 5GB) ще може да се прехвърли за 26 секунди.

Съвместим с Windows, Mac OS и Android, SC660 ще се предлага с капацитет 240GB и 480GB и работи с всичко от настолни компютри и лаптопи до смартфони и гейминг конзоли. SC660 тежи само 80 грама и макар да е изключително лек, е устойчив на удари.

Premier HC660 налага нов стандарт по отношение на стила на външните хард дискове. Също като SC660, той е с дебелина от само 9,6 мм, което означава, че е приблизително колкото оголен 2,5-инчов твърд диск. Това е доста добро инженерно постижение, имайки предвид дебелината на повечето външни хард дискове.

Моделът е съвместим с Windows, Mac OS и Android и предлага 1TB и 2TB място за съхранение. Наличният USB 3.0 кабел позволява свързване към широк набор от устройства и осигурява бърз достъп до снимки, видеа и игри, а дизайнът на HC660 позволява лесно използване и придава стил на външния сторидж.

Коментар