Изтекоха данни от Apple за iPhone 7 преди премиерата

Не се очакват значителни промени в дизайна на iPhone 7 и iPhone 7 Plus

Не се очакват значителни промени в дизайна на iPhone 7 и iPhone 7 Plus

Служители на Apple споменаха моделите iPhone 7 и iPhone 7 Plus в раздела за аксесоари на официалния сайт на компанията. Предполага се, че това е контролирано изтичане на информация, преди двата смартфона да бъдат представени по-късно днес.

Потребител на Reddit е засякъл имената на iPhone 7 и iPhone 7 Plus като съвместими модели при търсенето на слушалки в хонконгския сайт на Apple. По-късно инфомацията за новите устройства е била премахната от уеб страницата.

Откакто Тим Кук застана начело на Apple през 2011 г., течовете в интернет за все още необявени продукти на компанията приличат на контролират изпускане на информация. Случаят с хонконгския сайт се причислява към тази практика на ИТ гиганта от Купертино.

Не се очакват значителни промени в дизайна на iPhone 7 и iPhone 7 Plus. Според предварителните информации, двата модела приличат на своите предшественици, като имат и същите дисплеи – младшият iPhone 7 е 4,7-инчов, а старшият модел iPhone 7 Plus има екран с диагонал 5,5 инча.

Основната видима разлика е липсата на 3,5-мм гнездо за слушалки с цел смартфонът да стане по-тънък и с по-голяма батерия. Потребителите ще трябва да се сдобият с преходник за Lightning, за да ползват наличните си слушалки, или да си купят нови.

Друга очаквана промяна е двойната камера в iPhone 7 Plus – тя има две матрици и два обектива. По-сложната конструкция и стремежът на Apple да намали дебелината на смартфона няма да позволят скриване на модула на камерата наравно с тялото.

По-късно днес Apple ще представи официално двата нови смартфона. Предполага се, че компанията ще започне да приема предварителните поръчки за iPhone 7 на 9 септември, а продажбите на модела ще стартират на 16 септември.

Коментар