Microsoft налива още 100 милиона долара в Linux

Microsoft обяви, че разширява първоначалната си инвестиция от 2006 г. в размер на 240 млн. долара в Linux с още 100 милиона. С тези пари ще се закупят сертификати за поддръжка на Novell SUSE Linux Enterprise Server.
Гигантът от Редмънд продължава да набляга върху аспекта на оперативна съвместимост между софтуера с отворен код и авторския софтуер, който специално касае Windows и Linux платформи.
Решението за увеличаване на инвестициите в операционни системи с отворен код се дължи на желанието на клиентите да работят без проблеми едновременно с Windows Server и Linux и намерението на двете компании да дадат на тези клиенти и партньори възможно най-доброто решение за оперативна съвместимост Windows-Linux, твърди Кевин Търнър, главен оперативен директор на Microsoft. 
Стратегическото партньорство между Microsoft и Novell продължава да привлича клиенти като изгражда мост между софтуера с отворен код и авторския софтуер. Оперативната съвместимост между двете компании е довела до много голямо търсене на SUSE Linux Enterprise от клиенти и партньори, според Рон Ховсепиън, президент и СЕО на Novell.
През ноември 2006 г. Microsoft закупи сертификати на Novell на стойност 240 млн. долара с цел препродажба на клиенти. Софтуерният гигант разкри, че през последните две години Novell вече е реализирала приходи от сертификати за 157 млн. долара.

Коментар