Мобилни AMD Zen излизат след половин година

Настолните процесори AMD Zen ще се появят на пазара през февруари 2017 г., докато мобилните чипове се очакват през второто тримесечие

Настолните процесори AMD Zen ще се появят на пазара през февруари 2017 г., докато мобилните чипове се очакват през второто тримесечие

AMD планира да пусне мобилни процесори с новото ядро Zen, предназначени за ноутбуци, през второто тримесечие на 2017 г., съобщи специализираният сайт WCCF Tech.

По-рано този месец се появиха информации, че настолните процесори AMD Zen ще излязат на пазара през февруари следващата година. За разлика от Intel, AMD набляга именно на десктоп сегмента и не е изненадващо, че ще пусне по-късно мобилните Zen чипове.

Засега няма подробна информация за техническите характеристики на мобилните процесори. Не е известен и броят на ядрата в мобилните чипове Zen. Предполага се обаче, че те няма да се различават силно от настолните варианти.

Някои производители може да покажат ноутбуци със Zen на Световния мобилен конгрес MWC 2017 в Барселона, без да разкриват характеристиките на чипа. Подобни демонстрации дават представа за производителността и подгряват пазара за новите решения.

Коментари по темата: „Мобилни AMD Zen излизат след половин година”

добавете коментар...

  1. до Станислав

    Zen няма нищо общо с Intel 10нм как се казваха….. Skylake 10nm ??? незнам…
    Но това са 2 различни архитектури, а Zen е с до 40% повече IPC, така че ще са на едно ниво

  2. Станислав

    ЕЕЕЕ много късно ще ги изкарат.Интел Q4 2017 пуска 10нм…

Коментар