Galaxy Note 7 отново в Европа след два месеца

Потребителите в Европа ще трябва да изчакат още два месеца, за да се сдобият с безопасен Galaxy Note 7

Потребителите в Европа ще трябва да изчакат още два месеца, за да се сдобият с безопасен Galaxy Note 7

Samsung възнамерява да възобнови продажбите в Европа на злополучния смартфон Galaxy Note 7 чак след два месеца, твърди Ройтерс. Новият модел беше спрян от продажба след множество случаи на избухване на устройството, в резултат на прегряване на батерията.

По-рано тази седмица Samsung пусна нова партида Galaxy Note 7 на пазара в САЩ. Батериите на новите устройства са проверени и одобрени за продажба от Комисията за безопасност на потребителските продукти (CPSC).

Що се отнася до Европа обаче, потребителите ще трябва да изчакат още два месеца, за да се сдобият с безопасен Galaxy Note 7, според изявление на директора по маркетинг на европейското подразделение на Samsung Дейвид Лоус.

„Според нашата прогноза, Samsung Galaxy Note 7 ще бъде достъпен във всички страни от региона към края на ноември тази година”, уверява Лоус, цитиран от Ройтерс.

По неговите думи, повечето смартфони от стартовата партида са били продадени в три страни – Великобритания, Германия и Франция, където вече е в сила програмата на Samsung за замяна на дефектните устройства с нови.

Същевременно стана ясно, че Samsung не възнамерява да намали мащаба на планираната рекламна кампания за Galaxy Note 7. „Ние създадохме причина за възникване на голямо търсене, което се надяваме да удовлетворим в максимално кратки срокове”, коментира Дейвид Лоус.

Коментари по темата: „Galaxy Note 7 отново в Европа след два месеца”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Оказа се, че няма интерес към Galaxy Note 7 Al Qaeda Edition и сега ще пробват с Brick Edition.

Коментар