Голям държавен търг привлече водещи ИТ компании

11 водещи български ИТ фирми участват в търг за доставка на компютърни системи, периферна техника и мултимедия, обявен от Министерството на държавната администрация и административната реформа (МДААР), стана ясно днес при отваряне на офертите.
Техниката ще се използва за нуждите на МДААР, областните и общинските администрации.
Документи по търга са подали ЦАПК Прогрес, Нет Ис, Парафлоу Комуникейшънс, Аксиор, Контракс, Престиж Бизнес, Прайм Технолоджис, Стемо, Кооперация Панда, Ай Би Ес България и Индекс България.
Оценяването на офертите ще се извърши по различни показатели за отделните обособени позиции, а те са четири – UPS (непрекъсваеми токозахранващи устройства), периферна техника, преносими и настолни компютри, сървъри.
По първа и трета позиция най-голяма тежест има ценовото предложение – 50%, 40% са за техническите показатели, а срокът на доставка формира останалите 10% от оценката.
По втора позиция, периферна техника, с най-голяма тежест отново е показателят цена – 60%, 30% са за техническите показатели и 10% са за срока на доставка.
Крайната оценка по четвърта позиция, сървъри, се формира 60% от цената и 40% от техническите характеристики на предложението.

Коментар