10-инчов Tablet PC – комфортен таблет с ниска цена

Големият 10,1-инчов сензорен екран поддържа резолюция 1024x600 пиксела

Големият 10,1-инчов сензорен екран поддържа резолюция 1024×600 пиксела

След бурните първи години пазарът на таблети се успокои, по няколко причини. Разбра се, че тези устройства не могат за заместят пълноценно компютъра, а освен това навлязаха фаблетите (големите смартфони), които обезсмислят компактните таблети. Но по-големите модели имат своята ниша и предимства – те са много по-комфортни за сърфиране в уеб, гледане на видео и игри.

Не е трудно човек да се сдобие, например, с 10-инчов таблет. Подобно устройство може да струва само малко повече от сто лева – изгоден 10-инчов Tablet PC се предлага в глобалния онлайн магазин GearBest.com на цена около $62 (около 108 лв.), при това с безплатна доставка. Устройството има четириядрен процесор All Winner A33 с тактова честота 1,3GHz и графичен блок Mali-400 MP, допълнен от 1GB оперативна памет и 8GB постоянна флаш памет, с възможност за разширение с microSD карти. Множество други таблети в GearBest.com също грабват вниманието с ниските си цени.

Таблетът има размери 26x16,4x1 см и тежи 535 грама, а батерията осигурява 6 часа видео

Таблетът има размери 26×16,4×1 см и тежи 535 грама, а батерията осигурява 6 часа видео

Сензорният екран на Tablet PC има диагонал 10,1 инча, което означава много повече площ и комфорт за очите, в сравнение с компактните 7-инчови устройства. Резолюцията от 1024×600 пиксела не е върхова, но е достатъчно висока, за да осигури пълноценно потребителско изживяване с видео, игри, разглеждане на сайтове в интернет и общуване в социалните мрежи.

Таблетът има две камери – предна за селфи и основна, разположена на гърба на устройството, но не очаквайте чудеса при снимането, тъй като и двете имат резолюции по 0,3 мегапиксела. Налични са стандартните безжични модули WiFi и Bluetooth. Предвидени са също Micro USB слот и обичайното 3,5-мм гнездо за слушалки.

Налични са две камери, но резолюцията им е ниска – само 0,3 мегапиксела

Налични са две камери, но резолюцията им е ниска – само 0,3 мегапиксела

Tablet PC работи под управление на операционна система Android 4.4, с достъп до огромен брой мобилни приложения. Батерията с капацитет 6000 мАч осигурява до 6 часа възпроизвеждане на видео, според твърденията на производителя.

Цената на Tablet PC в момента е $62,08, която е отлична, предвид големия формат на устройството, а доставката е безплатна, според условията, обявени на сайта на GearBest.com. Таблетът има размери 26×16,4×1 см и тежи 535 грама. Продава се в комплект с OTG кабел, захранващо устройство, USB кабел и ръководство за потребителя. На достъпни цени се предлагат и десетки други таблети в GearBest.com, като повечето предложения са по джоба на всеки потребител.

Коментари по темата: „10-инчов Tablet PC – комфортен таблет с ниска цена”

добавете коментар...

  1. Стефан

    В заглавието пише осем ядрен таблет, а в статията пише, че е четири ядрен.

Коментар