Протекционизмът на Тръмп е заплаха за Samsung и LG

Обещанието на Доналд Тръмп да вдигне вносните мита застрашава бизнеса със смартфони на Samsung и LG

Обещанието на Доналд Тръмп да вдигне вносните мита застрашава бизнеса със смартфони на Samsung и LG в САЩ и е добра новина за Apple

Южнокорейските производители на смартфони Samsung и LG може да пострадат силно от политиката на протекционизъм, която новият президент на САЩ Доналд Тръмп обеща да следва, смятат анализатори, цитирани от The Korea Herald.

И за двете компании САЩ са ключов пазар за смартфони. През първата половина на годината делът на Samsung в страната възлиза на 26%, а LG държи 13%. Сумарно, корейските гиганти продават в САЩ повече смартфони, отколкото Apple, на която се падат около 37% от пазара.

Ако бъдещото американско правителство вдигне митата за внос на високотехнологични продукти, както обещава Доналд Тръмп, това ще засегне бизнесът със смартфони на Samsung и LG, предупреди анализатор от SK Securities.

В този случай Samsung и LG неизбежно ще се сблъскат със спад на продажбите на смартфони. Последствията върху бизнеса им с телевизори обаче няма да са сериозни, тъй като конкуренти на корейците са играчи от Япония и Китай, а не американски компании.

Коментари по темата: „Протекционизмът на Тръмп е заплаха за Samsung и LG”

добавете коментар...

  1. Saevar

    тоа Фофку пак го е изпуснала смяната от болницата … 🙂

  2. Фофу

    Еха, пак изпълзяха разбирачите. Или платените, знаем Путин доста пари изля по света и доста хора сложи в шопинг колчката си.

    Тръмп е там за да си оправи личните финанси и не го интересува нищо друго. Тепърва ще се види, че цялото му лаене ще си остане такова.

    Тоя с усмивката хич да не ми цитира Ноам Чомски, че за него отдавна се знае, че пише с пари на Путин и съответна диктовка.

    А пък за такива изцепки “Милиардери като Уорън Бъфет съвсем открито си казват …” е ясно, че са най-въздействащи, изпробвани са, но за тъпите маси. И кога точно са го казали открито, срещна го на рождения му ден и той не спря да говори за това или на улицата стоеше гонеше хората да им разказва.

  3. :)

    В допълнение към казаното от анонимния:

    Всъщност, неолибералите пищят срещу протекционизма, който не им изнася, не срещу протекционизма като цяло.

    Според данни представени от Ноам Чомски още преди години, 95% от 500-те най-богати в света са били спасявани от фалит с безвъзмездни държавни помощи поне веднъж.

    Всички тия дотации и държавни помощи също са протекционизъм.

    Протекционизъм също са всички отстъпки, които се правят на богатите. Милиардери като Уорън Бъфет съвсем открито си казват, че те плащат 10-12% данъци, за разлика от останалото население на САЩ, което плаща 30-45%.

  4. Anonymous

    Либералите мноого обичат да пищят срещу протекционизма, но в него няма нищо лошо – стимулира местната икономика. Дай Боже да се намери протекционист, дето да защити и българите.

Коментар