Z83II Mini PC – компютърче с Windows 10 за всякакви цели

intel_z83_mini_pc_1

В загадъчната черна кутийка е вграден Intel хардуер, достатчно мощен за обичайните ежедневни занимания с компютъра

Миниатюрен, безшумен и с прилична производителност – такъв може да бъде съвременният персонален компютър за ежедневни приложения, когато нямаме достатъчно площ на бюрото или искаме да го пренасяме лесно от едно на друго място. Свързано към телевизора, мини РС-то също така е идеално за развлекателни цели.

За почитателите на Intel архитектурата и Windows e предназначен моделът Z83II Mini PC – малка черна кутийка с процесор Atom и операционна система Windows 10, която същевременно поддържа и работа с Linux. Чипът Intel Atom x5-Z8350 има четири изчислителни ядра, а за графиката се грижи интегрираният контролер Intel HD Graphics 400. Налични са 2G оперативна памет DDR3L и 32GB вградена флаш памет, с възможност за външен сторидж до 128GB.

Z83II Mini PC може да се използва за най-различни цели – например като устройство за работа, прикачено на гърба на HDMI монитора, или като допълнение към телевизора у дома, което го превръща в развлекателен център с достъп до интернет, онлайн филми, видео и игри. Моделът поддържа 4К видео и 5.1 Surround аудио и се предлага с предварително инсталиран Kodi плейър.

intel_z83_mini_pc_2

Z83II Mini PC разполага с широк набор от портове, предвид нищожните си размери

Мини компютърът предоставя всички необходими портове за свързване на периферни устройства и аксесоари като мишка и клавиатура. Предвидени са няколко порта USB, изход HDMI за включване към телевизор или монитор, бърз LAN порт за гигабитов Ethernet, слот за microSD карти и, разбира се – задължителните безжични модули Wi-Fi (802.11 a/b/g/n/ac) и Bluetooth (4.0), както и стандартно 3,5-гнездо за слушалки.

intel_z83_mini_pc_3

Z83II Mini PC може да се монтира лесно на гърба на монитора, без да заема никакво място на бюрото

Това е едно изключително икономично устройство. В режим на изчакване консумира едва 0,5 вата, а при нормална работа черпи не повече от 12 вата, според описанието на производителя. Има размери 11,95×11,95×2,40 см и тежи 450 грама.

Z83II Mini PC е достъпен в онлайн магазина GearBest.com на цена от $84,99 при въвеждане на купон GBZ83II, с безплатна доставка (дължи се ДДС при внос от Китай). Комплектът включва самия компютър, захранващ адаптер, HDMI кабел, механизъм за монтиране и ръководство за потребителя.

Коментари по темата: „Z83II Mini PC – компютърче с Windows 10 за всякакви цели”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Има си Linux за тази работа и за всичко става.

  2. deant

    Windows 10 с атом и 2 гб рам? Доста ще се влачи дори за офис работа само. Имам подобен с 4 рами селерон (който е една идея по мощен от атом)

Коментар