Sony пуска най-тънкия телевизор в света

Най-тънкият LCD телевизор в света ще струва $4500 и ще бъде на пазара през ноември, съобщи азиатски сайт. 40-инчовият Sony Bravia ZX1 е широк 28 милиметра в най-широката си част и едва 9.9 милиметра – в най-тясната. Тези спецификации правят модела ZX1 по-тънък от конкурентните продукти на Toshiba, Sharp и Samsung.
Sony анонсира 8 модела Bravia LCD телевизори, поддържащи full-HD стандарт, най-любопитният от които е ZX1. Моделът има светодиоди и използва безжична връзка за сигнал между дисплея и тунера. Тунерът е вграден в безжичен медиа предавател и обменя сигнали с монитора посредством 5 GHz безжична комуникация.
Дисплеят на всички нови модели в сериите W1, XR1 и X1 е най-малко 40 инча.
„Взехме решение да предлагаме 40-инчови или по-големи модели, защото пропорцията на 37-инчовите и по-големи модели нарасна с 20% през октомври 2006 до 33 на сто през юли 2008”, коментира Такао Йошикава, директор FTV бизнес звено в Sony.  
Koмпанията ще продължи да предлага на пазара 30-инчови модели от сериите J и F. 
Освен това Sony ще „се опита да работи на два пазара” – по думите на Такао Йошикава, тоест няма да се откаже от експанзията си към пазара на нискобюджетни телевизори.
Ревю на Sony Bravia ZX1 тук.

Коментар