Комунисти в индийски щат разпоредиха: ще учим Linux

Воденото от комунисти правителство на южния индийски щат Керала предприе крута мярка в ущърб на Microsoft. Комунистическата партия на Индия (марксисти) обяви тригодишен план за масово възприемане на операционни системи с отворен код в държавните училища и колежите, твърди публикация във Financial Times.
Партията, която дойде на власт през май тази година, набързо забрани производството и продажбите на Кока-кола и Пепси. Новият образователен план на марксистите пък цели създаване на зона, свободна от Microsoft.
Според плана, децата в 12 500 училища ще учат как да използват Linux вместо софтуера на Microsoft.
Не сме забранили Microsoft, но сме против монополите във всяка област и енергично ще насърчаваме свободния софтуер, отсякъл министърът на образованието на Керала.
Microsoft, от своя страна, казва, че уважава решенията на нейните клиенти, но същевременно вярва, че продуктите й са на много достъпни цени за образователните институции. Мениджърът за публичния сектор в Microsoft Индия е казал още, че макар и малък щат, Керала е важен пазар за Microsoft, както и за всяка друга компания, оперираща в Индия.

по темата: „Комунисти в индийски щат разпоредиха: ще учим Linux”

добавете коментар...

 1. Добри Божилов

  Самата философия на Линукс е комунистическа, доколкото предполага ползване на нещо без да се плаща – т.е. изцяло в полза на потребителя и без никакъв стимул за производителя. Това чисто икономически е проверена и доказана като губеща система. Т.е. въпрос на време е Линукс да затихне поради липса на инвестиции в него.

 2. Илия

  По-добре Майкрософт и Кока-кола, отколкото Линукс без Кока-кола :)))))

 3. Dimbi

  Тази статия не е никак добра реклама за Линукс

 4. Admire

  Аман от поръчкови статии.

Коментар