Съдят топ компании заради 3G мрежата на айфон

Apple и AT&T са изправени пред нов съдебен процес заради проблеми около мобилната мрежа от третото поколение на iPhone.
Този път Уилям Гилис от Сан Диего съди компаниите, твърдейки, че те "са представили неточно скоростта, силата, и производителността на широколентовата мрежа от трето поколение", съобщава журналистът на свободна практика Джъстин МакЛаклан. Apple е признала вината си по внесените жалби срещу включването на мрежата от трето поколение на iPhone и е обещала да поправи обсъжданите проблеми чрез софтуерни подобрения.
Apple беше съдена през август пак по повод на 3G iPhone мрежата си от жителка на щата Алабама. Според американката компанията подвеждала потребителите с обещания, че връзката в третото поколение iPhone ще бъде "два пъти по-бърза" от първия iPhone.
Уилям Гилис защитава доста по-различна теза, според Apple Insider. Той твърди, че компаниите са знаели за възможността обемът на продадените iPhone апарати от трето поколение да причини проблеми с претоварване на мрежата, каквито са се случили, защото всички са били наясно с капацитета на новата мрежа.
AT&T заяви, че се е погрижила за проблема, от който много потребители на iPhone в североизточните щати на САЩ се оплакваха – липсата на достъп до мобилен интернет. Според двете съдени компании, потребителите на iPhone и AT&T смартфони трябва да могат вече спокойно да сърфират в мрежата от телефоните си, тъй като проблемът с маршрутизаторите е отстранен.
През януари абонатите на AT&T от средните западни и югоизточни американски щати се сблъскаха със същия проблем при достъпа до услуги в мрежата от трето поколение и до EDGE данни в мрежата на AT&T.

Коментар