Онлайн Офисът на Microsoft привлече 1 милион потребители

Отличен интерес към услугата Office Live Workspace обяви Мicrosoft.
Бета версията на хостваната услуга за документообработка е привлякла един милион потребители 6 месеца след своя дебют, съобщиха от самата компания.
Office Live Workspace е безплатно приложение, което позволява на потребители да обменят и редактират документи онлайн. То функционира като разширение на MS Office и се конкурира с файловата услуга Google Docs в тази относителна нова арена на хоствани приложения за персонална продуктивност.
С Office Live Workspace всеки oнлайн потребител може да работи с програмите Word, Excel и PowerPoint и да съхранява над 1000 свои документи в уеб пространството.
Услугата е пример за платформата на Мicrosoft “софтуер плюс услуги”, с която компанията търси да предложи онлайн обслужване в допълнение към вече наличните софтуерни програми за инсталация.
Тази платформа е и отговорът на редмъндската корпорация срещу изключително онлайн базираните пакети „софтуер като услуга”, oт типа на Google Docs или Zoho.

„Темпото, с което хората се регистрират за бета версията на продукта, ни кара да мислим, че те търсят начини да се справят със сложността на тяхната работа, училищни или домашни проекти чрез възможността да избират между няколко подхода към задачата си”, коментира Кърк Грегърсен, директор МS Office продукти за потребители и малък бизнес.

Коментар