Предстои сертификационна програма по ИТ сигурност в Ню Хърайзънс България

Най-престижната организация за ИТ обучение в България, Ню Хърайзънс България, част от световната мрежа учебни центрове на New Horizons Computer Learning Centers, и Mile2 организират официално обучение за една от най-актуалните сертификации по информационна сигурност – Certified Penetration Testing Specialist (CPTS).
Официалното CPTS обучение предоставя изчерпателна информация за последните уязвимости и начини за защита, като се набляга на професионалния подход за изграждане и оптимизиране на сигурността на функциониране на бизнеса.
Тренингът е предназначен за администратори и одитори по ИТ сигурност от големи организации, банки, Министерството на обраната и специалните служби. Предварителните изисквания към участниците са минимум 12 месеца опит, задълбочени познания по мрежи, TCP/IP, Microsoft Operating Systems и/или UNIX операционни системи.
След обучението участниците ще придобият актуални практически умения за проверка на най-новите уязвимости и възможности за неоторизирано проникване в различните системи в ИТ инфраструктурата – файлови и уеб сървъри, сървъри за бази данни, безжични мрежи и системи за защита. Също така тренингът подготвя за придобиване на световно признатия сертификат Certified Penetration Testing Specialist (CPTS).
Официалното обучение предоставя на участницитезадълбочени познания в следните области:
·         Business and Technical Logistics of Penetration Testing
·         Information Gathering
·         Linux Fundamentals
·         Detecting Live Systems
·         Reconnaissance – Enumeration
·         Cryptography
·         Vulnerability Assessments
·         Malware – Software Goes Undercover
·         Hacking Windows
·         Advanced Vulnerability and Exploitation Techniques
·         Attacking Wireless Networks
·         Networks, Firewalls, Sniffing and IDS
·         Injecting the Database
·         Attacking Web Technologies
Тренингът ще се проведе от сертифициран инструктор на водещия световен доставчик на обучения и консултации по специализирана информационна сигурност Mile2 в периода 29.09.-03.10.2008 г. в модерния учебен център на Ню Хърайзънс България.

Коментар