Конкуренцията в ID мениджмънта се изостри

Платформа за съвместимост обяви Novell. Тя обхваща в едно различни нейни продукти за управление на идентичности и сигурност, в това число Novell Identity Manager и Novell Sentinel. С подобно решение в корпоративния клас, Novell се изправя „лице в лице” срещу конкурентите IBM, Sun Microsystems, Oracle.
Платформата за управление посъвместимост включва последните версии на Novell продукти за идентификация и управление на сигурността, Novell Identity Manager 3.6, управление на роли за достъп и мениджър за пароли, Novell Sentinel 6.1 – защита и следене на събития и Novell Access Manager 3.0 – управление на достъпа през уеб.
"Доставчиците като CA, Sun, Oraclе и IBM инвестират в технологии, касаещи управлениeто на роли, анализирането на риска на идентичност, управлението на събития от гледна точка на сигурността (SIEM), активен мониторинг и инструменти за сертифициран достъп. Това са най-актуалните тенденции в осигуряването на корпоративна защита”, коментира Лори Роланд, анализатор в Burton Group.
Според наблюдателите, със своята платформа за съвместимост Novell се изправя достойно срещу своите конкуренти.
Има две ключови области, в които платформата за съвместимост на Novell ще помогне на компанията да задмине своите конкуренти на пазара, смята Джим Ебзъри, старши вицепрезидент и генерален мениджър „Управление на идентичности и сигурност” в Novell.
Разработката не изисква от клиентите да работят с разнообразни приложения, често влизащи в конфликт едно с друго. Усилената къстъмизация на различни продукти поражда тежка администрация и висока степен на трудност при внедряването на бъдещи версии, изтъква Ебзъри.
От друга страна платформата включва всички необходими инструменти за корпоративна сигурност и идентификация на достъпа, които при това са исторически развивани от Novell, както и самата платформа.

Според компанията нейното предложение гарантира ниска стойност за придобиване на разработките й.

Коментар