Nokia започва патентна война с Apple

Nokia подаде съдебни искове срещу Apple за патентни нарушения

Nokia подаде съдебни искове срещу Apple за патентни нарушения

Nokia съобщи, че е подала няколко иска срещу Apple за патентни нарушения на технологии, използвани в мобилните устройства. Финландската компания, която навремето беше номер едно при мобилните телефони, ще съди производителя на iPhone в Германия и САЩ.

Според оценките на Nokia, за две десетилетия компанията е похарчила над 115 млрд. евро за изследвания и разработки (R&D). Благодарение на това, както и на покупките на NSN през 2013 г. и на Alcatel-Lucent през 2016 г., Nokia разполага с един от най-големите патенти пакети в индустрията – десетки хиляди одобрени патента и заявки.

Патентованите разработки на Nokia се използват в смартфони, таблети, персонални компютри и други устройства. Искът срещу Apple включва 32 патента, които уреждат правата на Nokia върху технологии за дисплеи, потребителски интерфейс, софтуер, антени, чипсети и кодиране на видео.

Нещо повече, Nokia подготвя искове срещу Apple и в други държави. Същевременно брандът Nokia предстои да се завърне ударно на пазара за смартфони и телефони чрез нова компания HMD, базирана във Финландия, партньор на която е тайванският гигант в производството Foxconn, а Nokia ще получава лицензни отчисления от всяка една продажба.

Коментари по темата: „Nokia започва патентна война с Apple”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Трола го затролиха. Кой каквото си е заслужил, това получава.

Коментар