Apple подготвя производство на iPhone в Индия

От април 2017 г. айфони ще се сглобяват и индийски завод, изграждан от тайванската компания Wistron

От април 2017 г. айфони ще се сглобяват и в индийски завод, изграждан от тайванската компания Wistron – партньор на Apple

Apple възнамерява да започне производство на айфони в индийския град Бангалор, съобщава местна медия. Wistron, тайванският ОЕМ партньор на ИТ гиганта, вече изгражда линия за асемблиране в промишлената зона Peenya Industrial Area.

Заводът за iPhone в Индия се очаква да заработи през април 2017 г., съобщи The Times of India, позовавайки се на източници от индустрията. Първоначално, Apple ще сглобява смартфони в Индия, а към края на следващата година ще започне пълен цикъл на производство там.

Производството в Бангалор ще помогне на Apple да намали цените на своите устройства до по-конкурентно ниво на местния пазар, предвид и факта, че вносната продукция се облага допълнително с мито от 12,5%.

По-рано тайванската компания Foxconn, най-големият производствен партньор на Apple, започна строителството на завод в индийския щат Махаращра. Първоначално се предполагаше, че предприятието ще произвежда само продукти на Apple, но впоследствие стана ясно, че Foxconn възнамерява да си сътрудничи и с други брандове за смартфони като Xiaomi и OnePlus за нуждите на местния пазар.

Предприятието за сглобяване на iPhone в Бангалор свидетелства за важността на индийския пазар за Apple. През май тази година американската компания обяви, че ще отвори в същия град голям център за разработка на приложения, в който ще ангажира млади специалисти от страната. Центърът ще отвори врати в началото на 2017 г.

Анализатори определят Индия и развиващите се държави от Азиатско-Тихоокеанския регион като драйвери за ръста на пазара за смартфони. Според CCS Insight, през 2016 г. в тези страни ще бъдат продадени сумарно около 220 млн. смартфона. Най-голям пазар ще остане Китай, където продажбите на смартфони тази година ще превишат 420 млн. броя, или 21% от световния обем, който е 2,04 млрд.

Коментари по темата: „Apple подготвя производство на iPhone в Индия”

добавете коментар...

  1. хм

    Go Trump Go !

Коментар