Doogee X5 Max Pro – смартфон с достъпна цена и улегнал дизайн

doogee_x5_max_pro_8
На претъпкания пазар за смартфони на производителите е все по-трудно да разграничат своите продукти. При Android устройствата, в частност, дори и най-достъпните модели предлагат достатъчно висока изчислителна мощ и стандартизирани модерни функции. Остава магията на дизайна, която да грабне вниманието на купувачите.

Дори в категорията устройства около и под $100 ще срещнете отлично изглеждащи  модели, с напълно приемливи хардуерни възможности. Doogee X5 Max Pro несъмнено ще допадне на почитателите на консервативния дизайн и стил. Този смартфон с 5-инчов екран гали окото със съчетанието от черен корпус и сребрист метален кант от страни, както и с леко дъговодните страни отгоре и отдолу.

doogee_x5_max_pro_12
Първото впечатление от модела е именно ненатрапчивият му дизайн, строг в известен смисъл, подходящ вкл. за бизнес употреба. Може би външният вид на устройството е по-близо до старите модели смартфони, но в това няма нищо лошо, напротив – някои потребители биха харесали точно утвърдения, улегнал стил.

Doogee X5 Max Pro пасва удобно на ръката или в джоба, тъй като с размерите си – 14,30×7,30×1,04 см – и тегло от 138 грама все още се вписва в приемливия компромис с мобилността и позволява използване само с една ръка. Смартфоните с диагонал на екрана над 5 инча, типичните фаблети, изискват повече усилие при боравене с тях  и по-широки джобове за носене.

doogee_x5_max_pro_2
В техническо отношение, Doogee X5 Max Pro предлага предостатъчно за цената си от 86 долара (в момента). Устройството разчита на четириядрен процесор MTK6737 с тактова честота 1,3GHz и графичен блок GPU Mali-T720, допълнени от 2GB оперативна памет и 16GB постоянна флаш памет, с възможност за разширение чрез microSD карти с капацитет до 32GB. С подобен хардуер, смартфонът се справя безпроблемно с обичайните Android приложения, игри, YouTube видео и музика.

А поддръжката на мобилни мрежи от четвърто поколение (4G), наред с 2G и 3G, гарантира бързото сърфиране в интернет и общуване в социални мрежи. Налични са, разбира се, и стандартните възможности за безжични комуникации Wi-Fi 802.11b/g/n и Bluetooth 4.0. Смартфонът определено се справя гладко при четене на новини от интернет, гледане на видео, слушане на музика, при достъп до е-поща и активности във Фейсбук.

doogee_x5_max_pro_3
Сензорният екран с диагонал 5 инча използва IPS панел с резолюция HD 1280×720 пиксела и предлага много добро потребителско изживяване. Двете камери – основната на гърба и предната за селфи имат резолюции по 5 мегапиксела (софтуерно до 8 мегапиксела), LED светкавица, автофокус и възможност за запис на видео. Наличието на скенер за пръстови отпечатъци, разположен близо до задната камера, е чудесно допълнение за смартфон от този ценови клас.

doogee_x5_max_pro_4
Doogee X5 Max Pro има два слота за сим карти, които са достъпни след отваряне на устройството и сваляне на батерията. Там е и слотът за microSD карта. Задният капак на смартфона се сваля лесно, като за целта е предвиден малък отсек в долната част на дясната страна. Батерията има немалък капацитет от 4000 mAh, така че може да осигури пълноценно забавление в рамките на деня, без да се налага презареждане.

doogee_x5_max_pro_10
Моделът разполага с минимален брой външни интерфейси. На горната страна ще откриете стандартно 3,5-мм гнездо за слушалки и Micro USB порт за зареждане на батерията и за прехвърляне на данни към компютър. Отдясно се намират двата характерни за Android устройствата бутони за силата на звука и включване/изключване. На долната страна пък се намират говорителят и микрофонът – също стандартно разположение, познато от много други устройства.

doogee_x5_max_pro_11
Doogee X5 Max Pro се предлага с операционна система Android 6.0 и всички нейни предимства, вкл. достъп до необятния онлайн магазин за приложения Google Play, езикова поддръжка на кирилица и т.н. Производителят на смартфона, Doogee, доставя постоянни OTA ъпдейти на софтуера, така че в това отношение ще имате едно актуално и поддържано устройство.

doogee_x5_max_pro_1
В момента Doogee X5 Max Pro е достъпен за покупка онлайн на цена от 85,99 долара, с безплатна доставка. Трябва да се има предвид, че при доставка от складове извън ЕС се дължи ДДС, докато при покупка от европейски склад няма оскъпяване над обявената от търговеца цена. В комплекта влизат самото устройство, захранващ адаптер, кабел и ръководство за потребителя.

Коментари по темата: „Doogee X5 Max Pro – смартфон с достъпна цена и улегнал дизайн”

добавете коментар...

  1. Иви

    Защо като не го пипам му пада батерията ако не го ровя два дена е на 0 а която го ровя пада по бавно

Коментар