Apple намалява поръчките на панели за MacBook

Покупките на панели за ноутбуци от Apple ще намалеят с близо 3 млн. тази година

Покупките на панели за ноутбуци от Apple ще намалеят с близо 3 млн. тази година

Apple ще намали покупките на панели за ноутбуци през 2017 г., твърдят анализатори от IHS, позовавайки се на доставчици от индустрията.

Очаква се Apple да купи около 13,6 млн. панела за ноутбуци през настоящата година, в сравнение с 16,2 млн. през 2016 г. Най-голям доставчик на панели за американската компания ще остане LG Display, съобщи Digitimes.com.

В частност, ще намалеят значително покупките на панели за MacBook Air – техният обем ще намалее от 6 млн. броя през 2016 г. до 2,7 млн. през 2017 г., поради спиране на производството на 11,6-инчовите модели MacBook Air и наличието на складови запаси от панели за 13,3-инчовия вариант на ноутбука.

Същевременно, IHS прогнозира увеличение на покупките на панели за MacBook Pro от 8,8 млн. броя през миналата година до 9,7 млн. през настоящата.

Очаква се през първото тримесечие на 2017 г. Apple да закупи дисплеи от типа a-Si TFT LCD, а след това да премине към екрани по технология IGZO TFT-LCD, доставяни от Samsung Display.

Освен корейския производител през втората половина на година IGZO екрани по поръчка на Apple ще започне да произвежда и японската компания Sharp, която вече е под контрола на Foxconn.

Коментар